Talk to Staff

Talk to Staff

“Medewerkers zijn geen kostenpost maar ons kostbaarste bezit”

De “talk to staff” methodiek die we toepassen is een methode waarbij we goed luisteren naar wat de medewerkers te zeggen hebben. We zien dat binnen veel bedrijven het management er niet meer aan toe komt om naar de ideeën van de medewerkers te luisteren. Er ontstaat een groot gat tussen de managementlagen en de werkvloer. Dit is een gemiste kans omdat veel medewerkers haarfijn weten waar het al goed gaat, waar het nog veel beter kan, wat er echt mis gaat en waar de organisatie grote risico’s loopt. De medewerkers krijgen helaas geen luisterend oor en kunnen hun verhaal niet goed kwijt waardoor veel kostbare informatie verborgen blijft voor het management.

De klant stelde de volgende vraag

De klant stelt ons allerlei vragen en om deze vragen goed te beantwoorden passen wij de “talk to staff” methodiek toe bij alles wat we doen.

De vraag die wij onszelf in dat geval stellen is hoe we de opdrachtgever zo goed mogelijk kunnen helpen door de informatie van de medewerkers her te gebruiken. We kijken daarbij goed naar welke medewerker wat te vertellen heeft en gaan in gesprek.

De aanpak

De aanpak is heel simpel. Kies een onderwerp waar je graag meer over te weten wilt komen, dat je wilt verbeteren of waar je denkt risico’s te lopen. Kies de medewerkers die daar volgens jou best iets zinnigs over te vertellen hebben en ga met ze in gesprek. Geef ze een luisterend oor en ze zullen je dingen vertellen waar je zelf nog niet bij stil had gestaan.

Het is een kleine moeite die je, met hele lage kosten, tot grote inzichten kan leiden.

Het resultaat

Het resultaat van het toepassen van de “talk to staff” methodiek is dat er veel verbeteringen inzichtelijk gemaakt kunnen worden door te luisteren naar de medewerkers. Geef ze een luisterend oor en ze zullen je vertellen wat er verbeterd kan worden.

Het gevolg

Het gevolg is niet alleen dat verbeteringen en risico’s inzichtelijk worden maar een bijkomend, niet te onderschatten, gevolg is de toename in betrokkenheid van de medewerkers.

Medewerkers willen graag een zinvolle bijdrage leveren aan de organisatie maar als er niet naar ze geluisterd wordt dan is het collegiale gevoel al snel verdwenen en ontstaat er een nog groter gat tussen de managementniveaus en de werkvloer.