Diensten | Consultancy

Diensten | Consultancy in Risk, Security en Change management

Onder consultancy in Risk, Security en Change management verstaat B-Mature een opdracht die binnen afgesproken tijdslijnen (meestal een aantal uren, dagen of weken) met een vooraf overeengekomen prijs wordt uitgevoerd en die een concreet resultaat oplevert. Veelal kiezen organisaties bij consultancy voor een zogenaamde “strippenkaart” waarmee de uren flexibel afgenomen kunnen worden tegen een vooraf afgesproken prijs.

B-Mature voert consultancy opdrachten uit op het gebied van Risk, Security en Change management.

Een voorbeeld van veel gevraagd advies: Risico analyse als consultancy opdracht

Risico analyses (en het bijbehorende risk management, security management, business continuity, disaster recovery en change management) bieden enorme kansen als we het op een positieve manier benaderen en voor onze organisatie laten werken. Als we weten waar zich bedreigingen voor kunnen doen dan zijn we veel beter in staat om te anticiperen op de kansen die zich voordoen. Is het glas half leeg of halfvol? Het is maar net hoe je er tegenaan kijkt.

Binnen veel organisaties worden risico’s als iets negatiefs gezien. Iets engs waarvoor we liever onze ogen sluiten. Maar laten we realistisch zijn: Ondernemen is risico’s lopen en het grootste risico is het risico dat we niet zien.  Juist daarom willen we ons zo goed mogelijk voorbereiden op wat komen gaat. We willen de bedreigingen in beeld hebben om de verbeteringen en kansen die zich voordoen te kunnen realiseren.

Kijken we ernaar als een verzekering voor de organisatie dan willen we niet onder maar zeker ook niet over verzekerd zijn. Dat betekent dat we er niet te weinig aan willen doen, maar zeker niet teveel. Bij te weinig inzicht in de risico’s zijn we immers onvoldoende voorbereid op tegenslagen en bij teveel maatregelen verlammen we de flexibiliteit van de organisatie waardoor we de verbeteringen ook niet zullen realiseren.

Ons motto: Als we één van de onderkende risico’s weten te voorkomen dan zijn de kosten voor de analyse al dubbel en dwars terugverdient.

Als je het zo bekijkt dan is het niet alleen een investering maar pure winst.

Wil u weten wat we voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan (uiteraard geheel vrijblijvend) vandaag nog contact met ons op wij vertellen u er graag meer over.