9 Chinese bedrijven die je moet kennen

Dat de Chinezen lekker aan de weg timmeren weten we inmiddels en veel bedrijven vrezen de concurrentie die er aan zit te komen. Maar de vraag is of de Chinezen komen of er al zijn? En een bijkomende vraag is of de toetreding van Chinese bedrijven als bedreiging of juist als kans moet worden gezien.

Op MT: Management Team kwam ik het volgende overzicht tegen met Chinese bedrijven die we allemaal zouden moeten kennen:
1. SINOCHEM
2. AIKO SOLAR
3. PING AN
4. YOUNGMAN
5. TIANJIN XINMAO
6. CHINA ELECTRONIC CORPORATION
7. BHAP
8. XEMC
9. XI’AN CONSUMMATE INDUSTRIAL AND TRADING

Grote kans dat je er nog nooit van gehoord hebt. Nu kun je je als Nederlands bedrijf natuurlijk enorm veel zorgen maken en je ingraven (liefst met een beetje hulp van de EU zodat er extra regulering voor Chinese bedrijven komt). Maar volgens mij doen we er verstandiger aan als we deze bedrijven omarmen en de linkingpin worden naar Europa toe.

Wij spreken misschien geen Chinees, maar zij hebben nog weinig kennis van de Europese markt. Volgens mij moeten we daar als handelsnatie met onze VOC-mentaliteit een cruciale rol kunnen spelen. Doen we dat niet dan is onze kans verkeken en worden we met een razende vaart ingehaald. Tijd voor de politiek om hier een rol in te spelen om de toekomst van Nederland een “boost” te geven.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.