Bedienen van sluizen en bruggen op afstand veilig

Rijkswaterstaat Zeeland heeft groen licht voor voortgang project bedienen op afstand. Het bedienen van sluizen en bruggen op afstand is veilig. De Vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat behandelde gisteren het evaluatierapport van de eerste fase van het project voor bedienen op afstand van Rijkswaterstaat Zeeland. Na de behandeling trok demissionair minister Camiel Eurlings de conclusie dat ook de grote sluizen in Zeeland en Limburg op afstand bediend kunnen gaan worden (bron).

Meer en meer van de (vitale) infrastructuur wordt aangesloten op allerlei computernetwerken en dus op internet. Hierboven weer een voorbeeld daarvan. Het is te hopen dat de conclusie die Camiel trekt goed onderbouwd is, helaas kunnen we dat uit het stuk zelf niet halen, daarvoor zullen we de evaluatierapporten moeten bekijken.

Het is bijna wachten op het moment dat we in het nieuws berichten vinden waaruit blijkt dat het toch niet zo veilig was als gedacht. Een hacker die de sluizen overneemt en Zeeland onder water zet, je moet er niet aan denken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.