Belgische arrestant ontsnapt in rookpauze

Op het politiebureau van het Belgische plaatsje Sint-Joris-Weert (je weet wel, dat plaatsje tussen Sint-Agatha-rode bos en Bois Saint-Nicaise) is een arrestant ontsnapt tijdens een rookpauze…Tijdens de ondervraging vroeg de arrestant, die verdacht wordt van diverse diefstallen, of hij even mocht roken. Onder begeleiding van twee agenten mocht hij vervolgens naar een binnenplaats, waar het gezelschap een sigaret opstak. Opeens gaf de gevangene een van de agenten een duw en zette het op een lopen (bron).

Ik weet niet hoeveel Belgen er de afgelopen maanden ontsnapt zijn, maar een cellentekort kunnen ze nu toch niet meer hebben.

Een ding moeten ze me toch eens uitleggen. Ontsnapt vanuit een binnenplaats. Een binnenplaats is letterlijk: “-deel van een gebouw -deel van een slot -hof -in besloten pleintje van een gebouw -koer -peribolos -plaats -slotplein -patio -omheinde ruimte -ingesloten pleintje van een gebouw -deel van slot -deel van gebouw -cour -binnenplein -binnenhof”

In mijn beleving kun je dan nog zo hard wegrennen maar je loopt uiteindelijk tegen een muur of hek op, anders is het geen binnenplaats. Echt zorgen zullen ze zich waarschijnlijk niet hoeven te maken: hij is gewoon een pakje sigaretten halen en komt wel weer terug (sure).

Zo’n boef hebben ze natuurlijk zo weer te pakken. Gewoon alle sigarenboeren in de omgeving informeren dat als ze iemand zien in een zwart-wit gestreept pak dat ze even de politie moeten bellen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.