Beveiliging door vrouwen!

Uniek in Nederland;een bedrijf waar alleen vrouwen werken als beveiliger. In een gesprek met Priscilla (de oprichtster van Female Security &Reception Support) geeft zij aan zich te ergeren aan de slechte uitstraling die mensen in de beveiliging soms hebben. Ehm, dat geldt niet alleen voor de mannen volgens mij…Door zich met een eigen bedrijf in de markt te begeven hoopt zij te bereiken dat dat beeld verbetert. Ben benieuwd naar de selectiecriteria…En dat kan uitstekend, en misschien wel juist, door het inzetten van vrouwen. Immers: charme werkt veelal beter dan spierballen. En vrouwen zijn vaak subtieler in het gast’heer’schap dan mannen (bron).

Beveiliging in handen van vrouwen

Volgens cijfers van de VPB (Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties) bestaat bijna een kwart van de medewerkers in de branche uit vrouwen, dat kan nog een groot bedrijf worden. Maar is dit niet een vorm van (geslachts)discriminatie? Nou ja, dat zullen ze in de praktijk dan wel ervaren. Wist je dat er zelfs een hele Hyves gemaakt is voor vrouwen in de beveiliging? Hier kan Priscilla alvast op zoek naar nieuw medewerksters.

Vouwen in de beveiliging

De vraag is natuurlijk hoe er wordt omgegaan met fouilleren, normaal mogen mannen mannen fouilleren en vrouwen vrouwen. In de praktijk gaat dat natuurlijk vaak anders want je hebt weinig keuze als je juist die discotheek in wil. Misschien is het zelfs wel een unique selling point voor een tent als er alleen maar vrouwelijke beveiligingsmedewerksters bij de deur staan. Trekt in deze, voor de horeca, moeilijke tijden misschien wel een heel nieuw segment van klanten.

Kortom: binnenkort worden de stierennekken dus op grote schaal vervangen door kippenborstjes, dat zal er een stuk gezelliger uitzien tijdens evenementen of stapavondjes.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.