Career essentials: 7 body language tips

Vandaag een Engelstalige lijst met tips over lichaamstaal. We gaan er voor het gemak vanuit dat Engels niet het probleem zal zijn en dat je de vertaling zelf wel kunt maken. Lukt je dat niet en wil je toch graag het hele artikel op CNBC lezen dan rest je helaas niets anders dan Google Translate.

1) Posture
2) Handshake
3) Touch
4) Tonality
5) Dress
6) Feeling vulnerable
7) Standing position

Helaas voor de mannelijke lezers onderons zijn het de vrouwen die de lichaamstaal veel makkelijker oppikken. Wij zullen er net iets meer moeite voor moeten doen om de lichaamstaal te lezen en te interpreteren. Toch draait het in veel, heel veel, gevallen niet zozeer om wat je inhoudelijk kunt maar hoe je communiceert. En je raadt het al: lichaamstaal is een belangrijk onderdeel van die communicatie.

Heb je je er nog nooit serieus in verdiept dan is dat misschien nog wel de belangrijkste tip van vandaag: koop een boek over lichaamstaal of Google er eens op. En het is niet voldoende om er alleen een boek over te lezen. Je moet het daarna in de praktijk brengen. Je moet de ander proberen te lezen en je moet begrijpen welke signalen je zelf uitstraalt. Daar ga je waarschijnlijk nog een hele kluif aan hebben maar het gaat hier niet om het doel maar om de reis ernaar toe.

Nog een laatste tip voor vandaag: zit je weer eens in zo’n oersaaie vergadering waar je eigenlijk niet veel te zoeken hebt? Dan kun je dat podium mooi als oefenterrein gebruiken. Analyseer en kijk welke signalen mensen uitstralen en hoe ze op elkaar reageren. Zo kom jij dat oersaaie uur een stuk beter door en wordt iedere vergadering een oefening.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.