Defensie neemt beveiligde USB stick in gebruik

Na een aantal keer het nieuws te hebben gehaald met verloren USB sticks is het Ministerie van Defensie begonnen met het verstrekken van beveiligde USB sticks aan haar medewerkers. Deze sticks worden door het Ministerie in bruikleen aan de medewerkers gegeven zodat altijd de eigenaar van de stick achterhaald kan worden.

Mits de achterliggende techniek voldoende sterk is, wordt hiermee aan de exclusiviteitseisen die gesteld worden aan de staatsgeheime informatie tegemoet gekomen. Ook voor andere organisaties, zoals financiele instellingen, dienstverleners in de zorgsector en gemeentes, zou dit een goede maatregelen kunnen zijn om de aan hen toevertrouwde informatie beter te beschermen.

Door aanvullend de medewerkers te trainen, de juiste classificatie aan de informatie toe te kennen en het verstrekken van toegang tot die informatie op basis van need to know kan al voor een deel voorkomen worden dat informatie in de verkeerde handen terecht komt. Als dan ook nog op de juiste wijze back-ups van de informatie gemaakt worden kunnen we naast de exclusiviteitseisen ook aan de beschikbaarheidseisen voldoen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.