Het tikt en de douane stopt het in je tas, rara…

De Slowaakse autoriteiten hebben bij verschillende passagiers smokkelwaar en ook explosieven in hun bagage geplaatst om de beveiliging op de luchthavens te testen. De Ierse politie heeft een man vrijgelaten nadat de Slowaakse autoriteiten aangegeven hadden dat zij verantwoordelijk waren voor de plaatsing (bron).

De luchthavens zijn wel erg in het nieuws de laatste tijd. Het zal je gebeuren. Vlieg je naar Bangkok besluiten ze om, bij wijze van test, een kilo cocaine in je tas te stoppen om de drugshond te testen. De Nederlandse drugshond is nog in opleiding dus kan jouw tas niet vinden. De drugshond in Bangkok heeft zijn opleiding al wel afgerond en vindt een vreemd luchtje aan jouw tas zitten. Leg jij maar eens, in je beste Thais, uit dat je er niks vanaf weet. Benieuwd of ze je gaan geloven.

Hartstikke goed natuurlijk dat ze van alles willen testen, maar hoeveel moeite kan het kosten om daar zelf tassen en koffers voor aan te schaffen? Nee, het is blijkbaar makkelijker om mensen als proefkonijn te gebruiken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.