Man steelt naaktfoto’s uit gekraakte e-mailaccounts

Een Amerikaanse man heeft de e-mailaccounts van honderden vrouwen gekraakt opzoek naar naaktfoto’s…Van december 2009 tot september 2010 verschafte Bronk zichzelf toegang tot de e-mailaccounts van de vrouwen door de geheime vraag juist te beantwoorden. Op de Facebook pagina’s van zijn slachtoffers zocht hij naar informatie en hun e-mailadres. Vervolgens benaderde hij de e-mailprovider van het slachtoffer en deed zich als klant voor die zijn wachtwoord kwijt was. Bronk wist in veel gevallen de geheime vraag van de provider te beantwoorden met de informatie van de Facebook pagina’s (bron).

Met deze titel heb ik waarschijnlijk direct je aandacht, toch? Nou, oké, hartstikke goed maar het gaat me niet zozeer om de naaktfoto’s die de man stal (sensatiezoekerij natuurlijk) want dat is al erg genoeg. Nee, het gaat er hier om dat hij dus eenvoudig in staat is geweest om de geheime vraag van de accounthouders te kunnen beantwoorden.

Er is meer en meer informatie over ons op internet te vinden. Met een paar klikken kan ik al een aardig profiel van je opbouwen. En nee, we hoeven niet als kluizenaar in de anonimiteit te blijven, maar we moeten ons wel bewust zijn van de informatie die we achter laten.

Wees eens eerlijk, wanneer heb jij jezelf voor het laatst geGoogled? Wanneer heb jij je profiel gecheckt met www.wieowie.nl? Nog nooit? Oh, dan zou ik dat maar eens snel doen en ga dan ook even na hoe eenvoudig die geheime vraag van jou te beantwoorden is.

Een geheime vraag als: wat was de eerste school waar je op hebt gezeten is via Schoolbank makkelijk te achterhalen. De meisjesnaam van je moeder moet ook niet al te ingewikkeld zijn en de foto’s en naam van je lievelingsdier zijn waarschijnlijk ook wel op Hyves te vinden.

De geheime vraag mag dan geheim zijn, maar het antwoord is dat in veel gevallen niet. Het wordt tijd dat er toch eens wat mensen opstaan die serieus nagaan denken over nieuwe en vooral veilige internettoegang. Inlogaccount, wachtwoord en geheime vraag zijn blijkbaar niet voldoende meer, op naar een nieuwe oplossing en wie hem weet mag hem zeggen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.