Onveilige babyfoon laat buren meegluren

Een Amerikaanse man heeft fabrikant van babyfoons Summer Infant en Toys R Us aangeklaagd, omdat de buren via de babyfoon probleemloos konden meekijken en meeluisteren wat er in de babykamer gebeurde (bron).

Nou daar gaat je privacy, ben je net geboren en nog geheel onwetend word je al bespied door de buren. Het zijn natuurlijk Amerikaanse taferelen maar ze worden hier ook verkocht. Tenzij je iets heel erg prive’s doet in de babykamer (zou ik toch een andere kamer voor uitkiezen) is het misschien juist wel makkelijk. Heb je zelf even geen tijd om op te letten of ben je je huilbaby even zat dan kunnen je buren een oogje in het zeil houden voor je. Gaat het dan fout kun je altijd nog je buren aansprakelijk stellen.

Als hij niet wil dat de buren mee kunnen kijken dan had hij maar een duurder model moeten kopen (aldus de fabrikant). Ehm, ja eigenlijk hebben we een hoop van dit soort onveiligheden aan onszelf te danken. Wij willen het zo goedkoop mogelijk, dan moeten we niet verbaasd zijn dat de fabrikant de beveiliging achterwege laat.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.