‘Overheid schiet tekort in aanpak cybercrime’

De overheid schiet tekort in de bestrijding van cybercrime. Sterker nog, de overheid werkt die ook nog eens deels zelf in de hand door ”geen paal en perk te stellen” aan de eigen informatiehonger en aan die van bedrijven. ”Mensen hebben geen idee wat er allemaal kan gebeuren met hun gegevens als criminelen er de hand op weten te leggen” (bron).

Een aantal leden van een relatiesite hebben zelf ondervonden wat de criminelen met de gegevens doen. Een 20-jarige man uit Arnhem en een 20-jarige vrouw uit Heteren zijn opgepakt op verdenking van afpersing via een relatiesite. De verdachten ontfutselden bezoekers van een relatiesite allerlei privegegevens en dreigden die informatie vervolgens openbaar te maken (bron).

Deze relatiezoekers zijn in ieder geval genaaid, maar of ze het ook lekker vonden?

Geldt overigens niet alleen voor relatiesites. Ook Loverboys maken gebruik van de kunst van het afpersen.
Loverboys lijken sociale netwerksites, jongerensites en chatboxen steeds vaker te gebruiken in hun zoektocht naar slachtoffers. Volgens de onderzoekers is er een grote overeenkomst tussen de manier waarop pedofielen en loverboys op het internet te werk gaan. Via zoekmachines zoeken ze hun slachtoffers op leeftijd, geslacht, woonplaats, hobby’s en eventueel opleidingsniveau uit (bron).

Vaders hou je dochters in de gaten. Voor je het weet gaat ze op kamers.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.