Rookverbod gevaar voor bedrijven

De Telegraaf bericht over het feit dat het rookbeleid binnen bedrijven grote gevolgen kan hebben voor de beveiliging van die bedrijven. De rokers gaan geregeld naar buiten om een sigaret te roken. Ze verlaten het gebouw door de nooduitgang of gewoon via de hoofdingang. De nooduitgang blijft vervolgens open staan waardoor indringers gemakkelijk het gebouw in kunnen en de bedrijfseigendommen gemakkelijk het bedrijf uit kunnen.

De bewakers bij de hoofdingang krijgen inmiddels zoveel medewerkers per dag langs hun loket dat het controleren er bij in schiet. De diefstal van goederen, laptops en privé eigendommen van de medewerkers is daarmee een feit. Niet alleen buitenstaanders kunnen gemakkelijk het gebouw betreden om diefstal te plegen, ook de eigen medewerkers worden verleid om goederen, laptops en privé eigendommen van collega’s te stelen en er tijdens een rookpauze simpel mee naar buiten te lopen.

Wat goed zou moeten zijn voor onze gezondheid en wat het risico op brand zou moeten verlagen brengt dus juist een extra risico op diefstal met zich mee.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.