Security grootste zorg bij het nieuwe werken

Organisaties maken zich de meeste zorgen om de beveiliging van bedrijfsgegevens wanneer zij denken aan “het nieuwe werken”…Naast beveiliging (41 procent) noemt 19 procent van de organisaties het IT-beheer als grootste zorg (bron).

Het is zeer begrijpelijk dat organisaties zich zorgen maken over beveiliging, maar toch hoeft dit geen probleem te zijn bij het nieuwe werken, zegt Ron Grevink, vice president marketing bij RES Software. Het is belangrijk om de medewerker centraal te stellen, en dus naast het beveiligen van de pc en infrastructuur ook persoonsgebonden beveiliging te realiseren. De medewerker moet altijd en overal toegang krijgen tot zijn persoonlijke desktop met de bijbehorende gebruikerssettings, zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging van informatie.

Wat RES Software exact verstaat onder persoonsgebonden beveiliging blijft voor mij wat onduidelijk, waarschijnlijk verkopen zij perfecte tools om aan persoonsgebonden beveiliging te doen.

Maar veilig thuiswerken hoeft tegenwoordig geen probleem meer te zijn, met de juiste infrastructuur kan het net zo veilig als op kantoor. Om dat niveau te behalen is vaak niet eens zoveel nodig, vele infrastructuren op kantoren zijn ook onveilig (hoewel ze daar zelf vaak anders over denken).

Ook hier geldt weer dat beveiligingsbewustzijn van groot belang is, dat geldt net zo goed op kantoor (en dan graag iets breder kijken dan een survey, posters en flyers). Als de organisatie bovendien de juiste middelen (encryptie, anti-virus, VPN en ga zo maar door) beschikbaar stelt is er niets aan de hand. Maar is het niet zo dat thuiswerken niet echt van de grond komt omdat de organisaties niet weten hoe ze de medewerkers op afstand moeten managen? Antwoord daarop geeft dit onderzoek helaas niet.

Willen jullie aan persoonsgebonden beveiliging doen dan kun je het beste even contact met RES opnemen, want ik heb geen flauw idee wat ze bedoelen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.