Security managers krijgen nog niet genoeg beloning

Security managers worden nog niet genoeg beloond voor hun werkzaamheden. Dat blijkt uit het Salarisonderzoek 2009/2010 van Security Management dat in het voorjaar van 2009 is verricht. Het onderzoek toont onder meer aan dat security voor veel bedrijven geen `main issue` is…De meeste managers moeten bovendien ook nog rapporteren aan de facility manager. Daarmee is de functie van de security manager in de praktijk niet toereikend genoeg om risico`s echt te handhaven. Door de lage positionering kan de security manager minder goed sturing geven aan risicobeheersing en de continuiteit van het bedrijf minder goed veilig stellen (bron).

Ja, dit blijft natuurlijk een beetje een kip en ei probleem. We zien steeds allerlei berichten voorbij komen waarbij we de conclusie kunnen trekken dat het met het niveau van de beveiliging nog niet zo goed gesteld is, maar ja wat wil je als je er de juiste beloning niet tegenover zet?

Een goede security manager moet ervaring hebben op vele gebieden, moet de organisatie door en door kennen en moet een gesprekspartner zijn voor de directie. Alleen op deze manier kan hij de risico’s voor de organisatie beheersen.

Stoppen we de security manager ergens onder de facility manager dan moeten we echt bij onszelf te raden gaan. Willen we beveiliging juist op de kaart zetten dan hebben we nog een hoop te doen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.