Supermarkt aangeklaagd wegens camera op toilet

Ja hoor, daar gaan we weer.

Een vestiging van de Amerikaanse supermarktketen Wallmart is door het eigen personeel aangeklaagd wegens het plaatsen van een camera op het toilet, waar zowel werknemers als klanten kwamen. De camera zou al in maart 2008 zijn geinstalleerd, om diefstal door personeel te monitoren (bron).

Opvallend overigens. De strakkere regels met de bodyscan, waarbij veiligheid boven privacy gaat, gaan hier dus blijkbaar niet op. En nee, ik ben geen voorstander van camera’s op een toilet, maar het is toch op zijn minst opvallend dat overheden er wel voor mogen kiezen om veiligheid boven privacy te laten gaan, terwijl bedrijven dat niet mogen?

Meer en meer neemt de overheid controle over de maatschappij. Een enge gedachte als je het mij vraagt.

Gelukkig heeft Wallmart passende maatregelen genomen. Niet alleen zijn de twee medewerkers die de camera installeerden ontslagen maar ook van de in totaal zeven voormalige en huidige werknemers die een klacht tegen de supermarkt indiende zijn er drie van hen ontslagen omdat ze bij het management over de video surveillance klaagden.

Wallmart medewerkers let op: vooral niet klagen als je baas de wet overtreedt, je kunt er zomaar voor ontslagen worden. In de Amerikaanse cultuur denk ik dat die medewerkers een goede kans maken als ze Wallmart aanklagen, hoeven ze voorlopig niet meer te werken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.