Tienduizenden routers en webcams wagenwijd open

Op het internet staan tienduizenden routers, webcams en VoIP-systemen wagenwijd open voor hackers omdat eigenaren het standaard wachtwoord niet hebben gewijzigd…Via de openstaande routers kunnen aanvallers DNS instellingen wijzigen of andere systemen aanvallen, bijvoorbeeld voor het opzetten van een router-botnet. In het geval van de VoIP-systemen is het mogelijk om firmware te installeren en zo gesprekken op te nemen en af te luisteren (bron). Moet nog uitgelegd worden wat je met de webcams kan?

Goed het lijkt misschien simpel (en dat zal het ook best zijn), maar voor iedereen die niet zo technisch is, is het nog steeds moeilijk om de webcam van “the girl nextdoor” te bekijken. En laten we eerlijk zijn, dat is maar goed ook.

Dit herinnert me trouwens aan een site die ik jaren geleden al tegen kwam, namelijk die van Johnny I hack stuff. Even kijken of hij nog bestaat…ja hoor, hij is er nog, kijk maar. Johnny heeft het voor de niet techneuten onder ons makkelijk gemaakt. Door middel van onze grootste vriend (Google) kunnen we allemaal gebruik maken van apparatuur die op het internet is aangesloten.

Even voor de goede orde: ik moedig jullie niet aan om de links uit de database ook echt te gebruiken, als je dat doet is dat geheel je eigen verantwoordelijkheid.

Was Big Brother een aantal jaar geleden nog heel erg spraakmakend, nog even en we kunnen zelf kiezen van wie we de real life soap in de gaten houden. En in dit geval hebben we het dan ook echt over real life, de echte Truman Show, maar dan van jouw leven of dat van Manon Thomas bijvoorbeeld.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.