Tips over de salesstrategie van Pieter de Leeuw

Op Sprout.nl legt Pieter de Leeuw uit hoe je als ondernemer klanten voor je wint. Elke maand zet hij een plan van aanpak uiteen. Stap voor stap. “Het doel is jou te laten doen waar je goed in bent”, aldus De Leeuw.

Deel 1: Hoe voer je een goed salesgesprek?

Je bent misschien geen fan van cold calling. Stel je een gesprek met een klant uit? Niet meer na het lezen van de tips van salesexpert Pieter de Leeuw. Hij legt uit hoe je doeltreffender je klant benadert.

Deel 2: Vergeet niet de G-plek

Het lastige van je presenteren aan een kandidaat opdrachtgever is dat vorm belangrijker is dan inhoud, zegt Pieter de Leeuw. Dat zullen opdrachtgevers bij hoog en bij laag ontkennen, maar de praktijk wijst nu eenmaal uit dat ‘het goede gevoel’ uiteindelijk doorslaggevend is.

Deel 3: Zo trek je twijfelaars over de streep

In Nederland houdt een potentiële klant je vaak lang aan het lijntje. Om je uiteindelijk alsnog teleur te stellen. Hoe wapen je je tegen deze natuurlijke uitsteldrang?

Deel 4: Zo belangrijk is de openingszin

Als je een potentiële klant belt, zijn er een paar dingen die je goed kunt doen en duizenden dingen die je fout kunt doen. Vaak hebben ‘fouten’ te maken met onzekerheid. Pieter de Leeuw geeft tips die dat gevoel de kop in drukken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.