Verander risico: Afhankelijkheid andere projecten

Vandaag gaan we in op het risico: Afhankelijkheid andere projecten

Een project staat maar zelden op zichzelf. Er is altijd invloed van de staande organisatie, van de omgeving maar ook van andere projecten die op hetzelfde moment worden uitgevoerd. Ben je voor je project afhankelijk van opleveringen van (tussen)resultaten van andere projecten dan moet je de tijdslijnen extra goed bewaken.

Het uitlopen van het ene project heeft daarmee direct invloed op de tijdslijnen in het andere project. Als het hierbij gaat om één ander project dan is dat wellicht nog goed te managen. Maar helaas gaat het in de praktijk om vele projecten die allemaal afhankelijk zijn van elkaar.

Als één project problemen oplevert dan vallen de andere projecten als domino steentjes om. Daarom is het goed om de afhankelijkheden in kaart te brengen en op basis daarvan veiligheidsmarges of back-up scenario’s te ontwikkelen zodat jouw project door kan gaan als andere projecten vertragen.

Wie afgelopen dinsdag het blog heeft gelezen weet het inmiddels, maar we herhalen het toch nog maar even. We zijn inmiddels door de belangrijkste complexiteitsfactoren heen en hebben nog een aantal risico’s te gaan. Wil je de complexiteitsfactoren netjes gerangschikt ontvangen? Dat kan, stuur me een mail en hij komt er zo snel mogelijk aan.

Vanaf volgende week gaan we op de woensdag verder met de risico factoren die spelen bij veranderingen. Als we die allemaal behandeld hebben gaan we verder met de strategische risico’s voor organisaties. Maar nog even geduld. Kun je echt niet wachten? Neem dan alvast contact met ons op via mail

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.