‘Vingerversnipperaar’ tegen inbrekers mag

Een mijlpaal op beveiligingsgebied is vorige week bereikt. De vingerversnipperaar tegen inbrekers mag.

Het vlijmscherpe anti-inbraaksysteem dat Derk Everts maakte uit boosheid en frustratie na het leegroven van de flat van zijn zoon, is volgens de politie legaal… De vingersnipperaar valt niet onder de wet Wapens en Munitie. Het is bovendien niet strafbaar, omdat het anti-inbraaksysteem zich in de woning bevindt. Zegsman Anton de Ronde van de politie Noord- en Oost-Gelderland tekent er overigens bij aan dat de bewoner eventueel wel civiel aansprakelijk kan worden gesteld door mensen, zoals hulpverleners, die letsel of schade oplopen door de vingersnipperaar.

Nou meneer Everts, gelijk maar even patent op aanvragen en volgend jaar: hup, naar “Het beste idee van Nederland“, ik heb ze slechter voorbij zien komen.

Ook goed toe te passen bij de brievenbus trouwens. Krijg je tenminste al die rekeningen en reclamefolders niet meer binnen. 220volt op de deurbel en bezoekers, colporteurs en Jehova’s getuigen zullen je ook niet meer lastig vallen.

Volgend jaar te koop in de betere ijzerwarenwinkel.

Wel vreemd overigens dat je een honkbalknuppel dan weer niet in je auto mag hebben, die valt wel onder verboden wapenbezit. Kortom: een honkbalknuppel die als doel heeft om ballen weg te slaan mag niet, maar een vingerversnipperaar die als doel heeft vingers te versnipperen mag wel. De Wet? Ik zal hem wel nooit begrijpen

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.