Zeldzame orchidee krijgt politiebescherming

Je kunt natuurlijk ook doorschieten:

De meest zeldzame orchidee van Groot-Brittannie zal politiebescherming krijgen zodra deze in bloei staat. De politie twijfelt nog of de orchidee ook cameratoezicht moet krijgen (bron).

Natuurlijk moeten we de natuur beschermen, maar als dit het gevolg is van meer blauw op straat dan hoeft het van mij niet. Zitten we al te zeuren dat ze boeven moeten gaan vangen als we een bekeuring van 5 Euro krijgen voor een kilometer te hard dan slaat dit natuurlijk helemaal door.

Het zal best een bijzondere orchidee zijn en de waarde van delen ervan is al € 6.000,- maar ik weet nog wel meer zaken die vele malen meer kosten dan die € 6.000,- waar geen politiebescherming voor wordt ingezet. Sterker nog: als daar wat mee is en je belt de politie dan komen ze niet eens opdagen.

En als dit nu de laatste is die in Engeland groeit, moeten ze er dan niet voor gaan zorgen dat ze deze gaan klonen en vermenigvuldigen? Ik mag toch aannemen dat deze orchidee niet het eeuwige leven heeft en uiteindelijk zijn blaadjes zal laten vallen.

Helaas wordt er niet aangegeven of dit de laatste orchidee van zijn soort ter wereld is, in Engeland is er nog maar een, maar hoeveel zijn er nog in de rest van de wereld? Misschien staan andere landen er wel overvol mee en vormt het daar een echte overlast. Een tip voor de plaatselijke diender daar: bescherming als hij in bloei staat heeft weinig zin als je er de rest van het jaar niet naar omkijkt. De orchidee staat op een golfbaan, grote kans dat iemand met een flinke swing enorme schade aanricht.

Ach, misschien denk ik wel teveel door en moet ik me er niet zo druk om maken.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.