Zwarte lijst artsen op internet

Patienten die willen weten of een arts zijn werk niet meer mag doen, kunnen dat vanaf nu nagaan op internet (bron).

Op de site van RIBIZ staat een lijst met personen waarvan de inschrijving in het register is geschrapt. Altijd goed om even na te gaan voordat je onder het mes moet. Toch?

klazien
Minister Piet Hein Donner (Justitie) stelde eerder (in 2004) dat het ophangen van een foto van een dief op de ruit van een winkel in strijd is met de privacywetgeving. De plaatselijke politie gaat er gelukkig soms wat soepeler mee om. Dus een foto van een dief mogen we niet ophangen, maar we maken wel een lijst openbaar van ex-artsen? Ehm. Waarom trekken we die lijst van de artsen niet door en maken we gewoon alle overheidsregisters openbaar?
Nieuwe medewerker? Dan gaan we even naar: www.watheefthijallemaalopzijnkerfstok.nl (nee geen link, want de site bestaat niet) en checken we of hij wel zo integer is. Scheelt ook weer 30,05 euro voor het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag want dat vraag je toch minimaal aan je medewerker.

Is maar goed dat Klazien uut Zalk het allemaal niet meer mee hoeft te maken. Eerst wordt haar een straat afgenomen in de gemeente Kampen, had ze straks nog op een zwarte lijst gestaan ook.

Gelukkig doen ze er in Amerika een stuk minder moeilijk om, daar krijg je je twenty minutes of fame als je die verdient gewoon op de site van de FBI. Meer op zoek naar bankovervallers (ja helaas weer in the US) dan kijk je gewoon hier.

Privacy wetgeving? Prima, maar er zijn grenzen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.