123456 meest gebruikte Hotmail wachtwoord

Een onderzoeker die de lijst met gestolen Hotmail wachtwoorden heeft onderzocht, ontdekte dat ‘123456’ het meest voorkomende wachtwoord is en wachtwoorden het vaakst uit 6 karakters bestaan (zie bron).

Het langste wachtwoord was “lafaroleratropezoooooooooooooo”. Dan vraag je je toch af hoe vaak hij een fout maakt bij het aanmelden op Hotmail. Ik hoop dat hij automatisch ingelogd wordt of dat hij zijn Hotmail niet al te vaak gebruikt, je zou er bijna RSI van krijgen. Of bestaat dat niet meer? volgens mij is die hype alweer voorbij. Gelukkig maar, kunnen we gewoon weer aan het werk.

Het kortste wachtwoord bestond uit 1 karakter, “)”.
Hierbij denk je dan weer waarom in hemelsnaam een haakje? Zou hij ieder jaar zijn wachtwoord wijzigen en begonnen zijn bij het uitroepteken!? Dan wordt zijn volgende wachtwoord vast “-“. Of hij moet natuurlijk een ander toetsenbord hebben dan mijn laptop. Maar wees eerlijk, dit wachtwoord had je niet snel geraden.

Het meest gebruikte wachtwoord is “123456”, gevolgd door “123456789” en “alejandra”. De eerste twee kan ik me nog indenken, maar waarom in hemelsnaam alejandra in de top 3? Zijn er zoveel Alejandra’s op de wereld? In Nederland in ieder geval niet, in 2008 is de naam aan 1 meisje gegeven en stond daarmee op plaats 4671, kleine kans dus dat je daarmee een Nederlands account kraakt. Of betekent het wachtwoord op zijn Spaans? Eh nee, het betekent: beschermer van de mensheid…maar blijkbaar dus niet beschermer van jouw e-mailberichten.

Er zijn natuurlijk allerlei tips te geven om tot een sterk(er) wachtwoord te komen, sommige zijn handiger dan andere, maar even googelen op “sterk wachtwoord” en het moet toch lukken om een mooi wachtwoord te fabriceren. Als je eenmaal een mooi en moeilijk te raden wachtwoord hebt gekozen kun je via passwordmeter kijken hoe sterk hij is. Heb je liever een Nederlandstalige site dan kun je ook kijken op de tool van VPNMentor.Maak hem niet te moeilijk voor jezelf, want dan schrijf je hem op en dat is natuurlijk ook niet veilig.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.