Bestuurders steeds vaker slachtoffer geweld

Gelukkig weet nog niet iedereen dat de Tweede Kamer zo slecht beveiligd is (zie het bericht van gisteren) anders zouden ze niet zoveel moeite doen om Burgemeesters en Wethouders te bedreigen.

Zeventig procent van de Burgemeesters en Wethouders zegt vorig jaar te zijn bedreigd, uitgescholden of het slachtoffer te zijn geweest van fysiek geweld, ruim tien procent meer dan in 2007.

Ruim 10% meer dan het jaar 2007!?! Als het zo door gaat wordt 100% van de bestuurders dus in 2010 geschopt, geslagen, bedreigd of uitgescholden. Nou lekker vooruitzicht, of is dat te kort door de bocht? En voor die bestuurders die de ambitie hadden om ooit nog eens in de Tweede Kamer te komen geldt dat daar de deuren helemaal open staan. Ook geen optie dus.

Uit de stukken zou tevens blijken dat de criminaliteit de afgelopen tweeenhalf jaar met zeventien procent is gedaald. Toch is het veiligheidsgevoel onder burgers niet gegroeid. Vooral het geweld tegen winkelpersoneel en de overvallen op winkels en bedrijven zou het kabinet zorgen baren.”

Opmerkelijk dat de criminaliteit met 17% is gedaald terwijl de bedreigingen ten opzichte van bestuurders met 10% is gestegen. Als het zo doorgaat hoeven we ons als burgers dus geen zorgen meer te maken, wij zijn dan geen doelwit meer. Alle agressie richt zich op de bestuurders. Jou kan niks gebeuren, tenzij je ervoor kiest bestuurder te worden. Opeens heb je het: Je wordt conducteur…of toch niet? Met alle berichten over buschauffeurs en NS-personeel dat hardhandig duidelijk wordt gemaakt dat zwartrijden heel modern is. Of vallen die tegenwoordig ook onder de kop bestuurder (van een buschauffeur kan ik me dat trouwens nog voorstellen).

De burgerlijke ongehoorzaamheid…waar zijn de normen en waarden waar JP het in Balkenende I en II zo over had? Zijn we dat inmiddels allemaal alweer vergeten of heeft het kabinet zelfs die doelstellingen niet kunnen bereiken? Gaan we toe naar een maatschappij waarbij je niet meer veilig over straat kunt? En waarbij je een wapen moet dragen om je te verdedigen? Wordt de Bijlmer dan toch representatief voor heel Nederland? Of krijgt Henk Westbroek na al die jaren gelijk en moeten we gaan twijfelen over Belgie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.