De beveiliging van de Tweede Kamer is lek

“Het gebouw van de Tweede Kamer staat open voor iedereen die een pasje van iemand leent… Toch best vreemd dat de strengst beveiligde persoon van Nederland, Geert Wilders, zo een makkelijk doelwit kan worden in het hart van de democratie. De tweede Kamer is bij monde van GroenLinks-Kamerlid Ineke van Gent geschrokken van de beelden. Kijk op www.cqc.nl voor de eerste beelden.”

Wat natuurlijk wel heel vreemd en bijna niemand zal weten is: “De Beveiligingsdienst van de Tweede Kamer is dinsdagmiddag 25 november door een vakjury uitgeroepen tot beste Leerbedrijf van het jaar 2008.” Dan ga je je toch afvragen waarom ze daar ooit voor genomineerd en zelfs uitgeroepen zijn. Maar gelukkig staat het antwoord in hetzelfde bericht: De dienst wil dat ze echt alles leren van het beveiligingsvak, van het begin tot het eind. Dat zegt in ieder geval de vakjury van Ecabo.

Gekker wordt het nog als we nagaan dat Kamervoorzitter Gerdi Verbeek in 2008 opdracht heeft gekregen om onderzoek laat doen naar het beveiligingsniveau van de Tweede Kamer. Ben benieuwd naar de uitkomsten van dat onderzoek.

Gelukkig, ze zijn geschrokken van de beelden, zou toch wel een heel erg on-politiek correct antwoord geweest zijn als ze niet geschrokken waren. Of is dit nu wat ze openbaarheid van bestuur noemen?

Maar goed, ze hebben in ieder geval weer een onderwerp waar ze kamervragen over kunnen stellen, hoeven we ons even niet druk te maken over de minder belangrijke zaken als: de financiele crisis, de oorlog in Afghanistan, de pensioenleeftijd, de bonus van Gerrit of de klanten van DSB.

Tegen de Tweede Kamer-leden zeg ik: als jullie mijn hulp nodig hebben (voor de verbetering van de beveiliging of het formuleren van de kamervragen) dan hoor ik het wel.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.