Spamverbod lost probleem niet op

De overlast die spam veroorzaakt bij internetproviders, bedrijven en consumenten zal ondanks een verbod op deze ongevraagde elektronische berichten niet verminderen, zo bericht nu.nl.

Spam is een wereldwijd probleem. Zolang nog ongeveer 95 procent van het spamverkeer uit het buitenland komt, krijg je de grote bulk aan ongevraagde e-mail nog steeds binnen. Mochten vanaf 2004 consumenten al niet meer zonder toestemming per e-mail en fax worden bestookt met commerciele, charitatieve of ideeele boodschappen (heb jij er iets van gemerkt?), vanaf oktober is het ook verboden mailings naar bedrijven te versturen.
nee

Hartstikke leuk bedacht natuurlijk dat Spam nu “officieel” in Nederland verboden wordt (5% van al het spamverkeer komt dus maar uit Nederland). Maar ik heb nog nooit zoveel aanvragen van bedrijven gehad voor toestemming om mij te mogen blijven bestoken met mailtjes, ook na 1 oktober. Uiteraard mogen diegene die ik ooit zelf gevraagd heb (want ik wil die info graag hebben) mij mailtjes blijven sturen. Wat mij juist opvalt is dat ik ook door bedrijven benaderd wordt, waar ik nog nooit van gehoord heb en die ik zeker nog nooit toestemming heb gegeven. Het lijkt wel of alle bedrijven nog even een sprintje trekken om nog zoveel mogelijk mail de deur uit te doen.

Maar goed, binnenkort, sterker nog: morgen, zijn we daar vanaf (van die 5% tenminste). Blijven we natuurlijk alleen nog zitten met de buitenlandse Spam (95%). De mailtjes voor penisverlengingen, viagra pillen, phisingmails en ga zo nog maar even door blijven gewoon in onze mailbox verschijnen. Chapeau Nederland, een ijzersterke maatregel die de wereld op zijn kop zal zetten. Ehm, heb je er echt zoveel last van? Dan gewoon een spamfiltertje inzetten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.