7 redenen die ons tegenhouden mee te gaan in een verandering

Onderstaande 7 redenen waarom medewerkers niet meegaan in een verandering, ingezonden door Anja Lans, las ik op Managementsite.nl.

1. De noodzaak ontbreekt
2. Het initiatief komt van iemand anders (extern of andere groep)
3. What is in it for me?
4. De monitoring op het gedrag ontbreekt
5. Ik word er niet op beoordeeld
6. Te veel mislukte veranderingsprojecten gezien
7. Onvoldoende uitleg gekregen om te kunnen doen

Wellicht sta jij aan het begin van een project of zit je er inmiddels middenin en lukt het je maar niet om de medewerkers mee te krijgen. Dan raad ik je natuurlijk aan om het hele artikel te lezen en je lessen daaruit te trekken. Maar sterker nog raad ik je aan om toch eens te kijken of de CORE(BI)-analyse niet iets voor je is.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.