7 tips om effectiever te werken

We hebben het allemaal druk en lopen bijna allemaal achter de feiten aan. De mailboxen lopen vol, er staan nog 10 voicemails op ons te wachten, onze agenda zit vol met vergaderingen en we komen niet meer aan het werk toe waar we eigenlijk voor betaald worden.

Daarom kan het geen kwaad om nog even afstand te nemen en de volgende 7 tips tot je te nemen. Gelijk heb je: het kost je inderdaad een paar minuten, maar ik garandeer je dat je die snel terug verdient.
1. Relativeer input
2. Verzamel de input
3. Taken centreren
4. Taken specificeren
5. Ontwikkel discipline
6. Luister naar je agenda
7. Neem tijd om te denken
De toelichting op de punten vind je op Sprout.

Belangrijk is om je te blijven focussen op die zaken die belangrijk maar (nog) niet urgent zijn. Dan ben je ‘in control’ over je eigen werk. Natuurlijk doen zich zo af en toe zaken voor die belangrijk en urgent zijn, daar moet je eerst voor zorgen. Maar direct daarna moet je weer terug naar je ‘comfort zone’ en de belangrijke niet urgente zaken oppakken voor ze urgent worden.

Helaas zijn we in de praktijk nog teveel bezig met de urgente zaken die onbelangrijk zijn. Ze moeten inderdaad misschien gebeuren maar als jouw agenda daar vol mee zit dan moet je met name tip 7 nog even extra op je in laten werken. Denk na over de zaken die belangrijk zijn en probeer die zo goed mogelijk op te pakken.

Laat je niet constant inhalen door de tijd en zeg “nee” tegen de onbelangrijke zaken zeker als ze niet urgent zijn.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.