75% Nederlandse bedrijven lekt persoonsgegevens

Maar liefst driekwart van de Nederlandse bedrijven heeft persoonlijke gegevens van consumenten, klanten of werknemers verloren. Veel meer dan het wereldwijde gemiddelde, wat 58% bedraagt (bron).

Als we dus denken dat we in Nederland ver voorop lopen op het gebied van beveiliging, dan hebben we het goed mis. We doen het vele malen slechter dan het gemiddelde. Dan vraag je je natuurlijk af welke landen het allemaal beter doen. Zeker als je kijkt naar het feit dat wij zo graag kenniseconomie willen zijn. Blijkbaar schiet onze kennis toch nog te kort.

De klant is koning en heeft dus altijd gelijk…maar in dit geval helemaal: Consumenten vinden op hun beurt de privacy en bescherming van persoonlijke gegevens belangrijk, maar 51% heeft geen vertrouwen in de organisaties en bedrijven aan wie ze hun gegevens verschaffen.
Dat ze geen vertrouwen hebben in de organisaties blijkt nu terecht.

Voor organisaties kan beveiliging dus echt een onderscheidend vermogen en concurrentievoordeel zijn. Als je aan kan tonen dat de beveiliging op orde is en de klanten je vertrouwen dan kan je daar de voordelen uithalen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.