8 tips voor ’topranking’ door huidige zoekmachines

Het internet verandert continu en er komen per dag duizenden (zo niet meer) sites bij. Grote kans dat jouw sites dus slecht of helemaal niet gevonden wordt. En dat is natuurlijk zonde want je hebt echt wel wat te melden. Daarom vandaag een aantal tips om hoog te scoren in de zoekmachines.

Misschien heb je nog ergens een “oud” boekje liggen over hoe je hoog scoort in dergelijke zoekmachines. Maar deze lijstjes zijn niet zoveel meer waard als we weten dat zoekmachines een continue ontwikkeling doormaken.

  1. Goede content is waar het om draait
  2. Verworven links zijn goed, gekochte niet
  3. Zorg voor ‘Likes’, zeker die van Google
  4. Snelle sites stijgen snel
  5. Technische fouten op de site zijn desastreus
  6. Vergeet Keyword optimalisatie
  7. Gebruik gestructureerde data waar mogelijk
  8. Kijk uit naar de komende algoritme wijzigingen

Natuurlijk kun je er zelf al veel aan doen om hoger te scoren. Maar wil je dat je site echt hoog scoort dan doe je er misschien verstandig aan om hiervoor een expert in te huren die je de kneepjes van het vak bij kan brengen. Voordat je dat doet moet je ook bereid zijn je site aan te passen. Heb jij een antieke site die niet optimaal is ingericht voor zoekmachines dan kan het zomaar nodig zijn om eerst je site aan te passen en vervolgens de expert in te huren.

Maar wees ook eerlijk naar jezelf. Welke bezoekers zoek je eigenlijk op je site? Je hebt een bepaalde boodschap en zoekt daar een doelgroep bij. Je hebt niets aan heel veel bezoekers als die bezoekers niet je klanten zijn. Dan kun je beter een stuk minder bezoekers trekken die wel allemaal echte interesse hebben.

Bovenaan scoren in Google is prima, maar dan wel bij de juiste zoektermen. Je website moet dus onderdeel worden van je marketingstrategie, het is een communicatiemiddel net als alle andere middelen. Verstuur jij als bedrijf reclame folders deur-aan-deur? Nee, waarom niet? Omdat dat je doelgroep niet is? Waarom wil je al deze mensen dan wel naar je website lokken?

Wees realistisch: je hoeft niet op iedere pagina hoog te scoren en “less is more”. Bombardeer je bezoekers dus niet met allerlei overbodige informatie. Die lezen ze toch niet. Daarbij aangekomen houden wij ons natuurlijk ook altijd aanbevolen voor tips over onze website. Heb je ze en wil je ze delen? Graag want “we want to practice what we preach”.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.