9 LinkedIn-blunders die je niet mag maken

Inmiddels zit iedereen wel op LinkedIn, jij toch ook? Sprout komt met de 9 blunders dje niet mag maken.

  1. Geen foto (eerlijk is eerlijk, ik maak me hier ook nog steeds schuldig aan maar vergeef mezelf deze blunder)
  2. De verkeerde foto
  3. Status niet updaten
  4. Privacy settings negeren
  5. Geen ‘summary’ ingevuld
  6. Geen groepen
  7. Met recommendations strooien of juist niets geven
  8. Het netwerk van anderen negeren
  9. Geen persoonlijke boodschap

Natuurlijk moet je tegenwoordig ook oppassen met het “endorsen” van alles en iedereen die je tegenkomt. Natuurlijk mag je mij endorsen als je me goed vindt in een onderwerp. Maar ik kijk nog steeds erg vreemd naar meldingen van het endorsen door mensen die me niet of slechts vaag kennen. Nee, endorsen doe je op dezelfde manier als recommendations geven: je moet ze verdienen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.