Agent deels blind door pepperspray

Door een oefening met pepperspray ziet een hoofdagent in opleiding met zijn rechteroog alleen nog een soort rode mist. Het is de eerste keer dat een agent in opleiding mogelijk blijvend letsel overhoudt aan de oefening met pepperspray die met alle eerstejaarsstudenten wordt gedaan (bron).

Ja, je vraagt er ook wel een beetje om als je dit soort wapens tijdens de opleiding op elkaar uitprobeert. Dit is waarschijnlijk een van de redenen dat pepperspray in Nederland als wapen wordt gezien en dus verboden is. Het heeft wel wat weg van de ontgroeningen die studenten doen, vind je niet?

De vraag is natuurlijk waarom je in hemelsnaam een dergelijk wapen uit gaat proberen op eerstejaarsstudenten. Argument is wellicht dat ze dan weten hoe het voelt en wat het met je doet zodat ze nadenken voordat ze het op criminelen toepassen. Maar je gaat ook je wapen niet leegschieten op eerstejaarsstudenten zodat ze weten hoe een schotwond voelt, toch? En een politiehond laat je ook alleen maar los op eerstejaarsstudenten als ze een beschermend pak aantrekken.

Wat zou er nou gebeuren als een student tijdens de opleiding weigert? Moet hij dan van de opleiding af of mag hij gewoon door met de opleiding zonder de test? Raar eigenlijk, als je er zo bij nadenkt dat men blijkbaar in een opleiding gedwongen wordt tot dit soort praktijken. Misschien is dit wel een van de redenen dat de politie zo moeilijk aan nieuw personeel komt. Het nodigt ook niet echt uit: solliciteer bij ons en laat je verblinden door pepperspray, nee persoonlijk heb ik ook liever andere secundaire voorwaarden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.