Als de wereld verandert dan moeten we mee veranderen

We kunnen natuurlijk de crisis de schuld blijven geven en krampachtig vasthouden aan hoe we tot op heden ons geld verdiend hebben, maar de wereld verandert en als we niet mee veranderen dan komt ons dat nog duur te staan.

Kijk maar om je heen naar de bedrijven die failliet gaan. Dat zijn niet allemaal de kleine bedrijven, nee, er zitten ook behoorlijk grote bedrijven tussen die altijd goed geld verdiend hebben. Daarom moeten we proberen onze verdienmodellen en onze organisaties aan te passen.

Vanuit B-Mature helpen we je daarmee door de complexiteit en de risico’s van die veranderingen in kaart te brengen. Maar het kan zeker geen kwaad om je licht op te steken bij bedrijven die het anders doen (of in ieder geval anders proberen te doen). Daarom hier een lijstje met bedrijven die ik tegen kwam op ManagementTeam.

1. JOOST ZORGT
2. SNAPPCAR
3. BEEBOXX
4. INTRACARE
5. CHEAP CARGO
6. COMPANANNY
7. TRAVELBIRD
8. FAIRPHONE

Nu gaat het er natuurlijk niet om, om exact te doen wat de bedrijven uit het bovenstaande lijstje ook doen. Het gaat erom dat je er uit haalt wat voor jouw organisatie een bijdrage kan zijn en dat je dat toepast.

Een ding weten we zeker: stilstand was altijd al achteruitgang maar met de huidige ontwikkelingen wordt dat alleen maar meer achteruitgang. Als je dat niet wilt dan zul je continu mee moeten veranderen. En dat is nog een hele opgave.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.