Beveiliging hoog op de prioriteitenlijst van Nederlandse managers

De kop van het artikel gaat over het belang van e-mail voor de managers in Nederland. Op zich interessant, maar dat is niet waar mijn oog op viel.

Nee mijn oog viel op een kort, bijna nietszeggend zinnetje ergens in het artikel verstopt:
Beveiliging staat ook hoog op de prioriteitenlijst van Nederlandse managers. 73 procent denkt hier de komende tijd in te gaan investeren (bron).

Beveiliging staat hoog op de prioriteitenlijst van Nederlandse managers (ja, ik herhaal het nog maar eens). Ben jij een manager en staat het nog niet hoog op jouw prioriteitenlijstje? Ja, dan tel je in het management wereldje misschien niet mee. Hop, waar wacht je op, wees een belangrijk manager en zet beveiliging helemaal bovenaan op jouw prioriteitenlijst. Moet jij eens kijken hoe serieus je als manager genomen wordt.

Maar, ho, voordat we verzanden in allerlei ingewikkelde technische maatregelen en voordat we allerlei vinklijstjes uit de kast trekken om maar vooral compliant te zijn. Wil jij je, als manager, echt interessant voordoen? Wil jij boven al die andere managers in je organisatie uit steken? Wil jij de directie (of “the board”) echt imponeren?

Ja? Mooi, dan gaan we het niet eens meer over beveiliging en die technische maatregelen hebben. Dat snapt de directie toch niet (of ze willen het niet snappen, dat kan natuurlijk ook). Nee, als jij de manager voor 2011 wilt worden dan spreek je de directie aan door te denken in risico’s.

Laat al je collega managers maar praten in dure, ingewikkelde, technische systemen. Jij geeft aan welke risico’s de organisatie loopt en je geeft aan op welke efficiënte wijze je die risico’s af kunt dekken. Als je het op die manier verteld dan bespaar je de organisatie alleen maar.

Je leest nog steeds? Dat is een goed teken en betekent dat je er graag meer over wilt weten. Want het staat hier natuurlijk allemaal wel leuk, maar hoe ga jij dat nu aanpakken? Ach, het antwoord is zo simpel: je stuurt mij gewoon even een mailtje en in no-time leg ik je onder het genot van een bak koffie uit hoe we dat aan gaan pakken.

Maar er zit natuurlijk wel een risico in dat je vooral niet moet onderschatten: het risico is dat jij promotie maakt en dat de andere managers die promotie mislopen…daar moet je dan wel tegen kunnen.

Kom, waar wacht je op? Ik stop met typen zodat jij kunt beginnen met het typen van die email aan mij. Tot snel…ik drink mijn koffie zwart. Dat je dat maar vast weet.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.