Bewusteloze man zat hele dag in bus

Het Openbaar Ministerie in de Duitse stad Magdeburg onderzoekt het gedrag van twee buschauffeurs die een bewusteloze man een dag lang door de stad zouden hebben vervoerd zonder enige notie van hem te nemen…Dat hij in de stadsbus bleef zitten, ook toen telkens het eindpunt werd bereikt, was de chauffeurs niet opgevallen (bron).

Vorige week hadden we al een filmpje over het zogenaamde bystander-effect en dit soort berichten heeft daar wel wat van weg. Blijkbaar letten we niet meer op wat er om ons heen gebeurt en als er iemand uren in de bus blijft zitten dan valt ons dat niet eens meer op. Nu kunnen we natuurlijk de buschauffeurs de schuld geven (en ja ze vervullen zeker een bepaalde rol) maar al die passagiers die in zijn gestapt en misschien wel naast de man hebben gezeten? Is het dan echt niemand opgevallen dat de man misschien niet slechts in slaap was gevallen? Ehm, de psyche van de mens blijft een raar maar interessant onderwerp.

Misschien al een bekend filmpje maar hier zie je wederom een voorbeeld van hoe er gereageerd wordt als je onwel wordt en in dit geval zelfs in een ziekenhuis.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.