Busreizigers gewaarschuwd bij ontvoering kind

Reizigers die gebruik maken van busvervoerder Connexxion worden in het vervolg via tv-schermen in de bus gewaarschuwd als een kind is ontvoerd. Het busbedrijf maakt hiervoor gebruik van het Amber Alert meldingssysteem dat door de politie wordt gebruikt om kindervermissingen te signaleren (bron).

Hartstikke goed natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen gewaarschuwd worden als er een kind ontvoerd is. Geen idee eigenlijk hoe vaak dat per jaar gebeurt, maar als dit soort maatregelen moeten helpen dan zal het nogal eens gebeuren even zoeken: ze denken tussen de 5 en 10 keer per jaar gebruik te kunnen maken van dit systeem. De rest van het jaar zullen jullie busreizigers dus overdonderd worden met reclamefilmpjes.

Ik vraag me wel af hoe deze maatregel moet voorkomen dat het kind zoek raakt. Kijk, als de ontvoerder met het kind de bus neemt, ja dan snap ik het en in een auto kan je nog achter de kidnappers aan, met je fiets ook al zal je aardig door moeten trappen. Maar hoe ga je dat in de bus doen? Moet je dan de buschauffeur informeren zodat die achter de kidnappers aan kan?

Hoe zit het dan trouwens met SchoolAware of FamilyAware? Ouders kunnen binnenkort met een eenvoudig systeem zien of hun kinderen veilig op school zijn aangekomen en wat ze daar de hele dag doen. De systemen SchoolAware en FamilyAware zijn ontwikkeld door Vassilis Javed Khan, die er woensdag op is gepromoveerd aan de Technische Universiteit Eindhoven (bron). Lijkt me handiger om je kind dan te voorzien van de technieken van SchoolAware. Hiermee kun je zien wat iemand op een bepaald moment op een bepaalde plek doet. Nou ja, ik zal het wel niet begrijpen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.