Regels belemmeren optreden politie

De rijksrecherche hoeft niet altijd een onderzoek in te stellen als een politieagent naar zijn wapen heeft gegrepen. Dat vindt het CDA in de Tweede Kamer. De partij wil dat de rijksrecherche voortaan alleen nog kijkt naar zaken waarin een dode of gewonde is gevallen door schoten van een agent (bron).

Natuurlijk ben ik niet voor bureaucratie want hoe minder regels hoe makkelijker en sneller sommige zaken kunnen gaan (nuance). Toch heb ik hier wat moeite mee, enerzijds omdat we vorige week nog hebben gezien dat de agenten zich niet aan de (snelheids)regels houden, met dank aan Peter R. de Vries, maar juist ook omdat hoe minder ze hoeven te onderzoeken hoe hoger het risico dat wij voor 2 km/u te hard een boete krijgen. Nee, dan heb ik toch liever dat ze met een intern onderzoek bezig zijn of dat ze echte boeven gaan vangen.

Sterker nog, ze kunnen nu in het wilde weg schieten, als ze je maar niet raken, dan hoeven ze zich niet te verantwoorden en volgens mij was nog niet zo lang geleden in het nieuws hoe belabberd de resultaten van de schietoefeningen zijn.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.