Daderprofiel van een pinpasdief

Geef het maar eerlijk toe. Als je denkt aan het daderprofiel van een typische pinpasdief dan heb je vast een beeld van een bepaalde etnische minderheid van een bepaalde leeftijdscategorie in je hoofd. En nee, daarmee ben je niet direct een racist, dat is nu eenmaal het beeld dat we de afgelopen jaren voorgeschoteld hebben gekregen. Nu hebben we de kans om ons beeld bij te stellen.

De politie is op zoek naar een pinpasdief die in de regio Noord-Limburg meerdere slachtoffers heeft gemaakt. De man pinde voor duizenden euro’s met de gestolen passen, onder andere in Tegelen en Boxtel (bron)

Maar niet alles is wat het lijkt en dat krijg je, als je de pensioenen gaat verminderen. Uit bittere noodzaak moeten ook anderen een manier vinden om hun AOW en pensioen op een acceptabel niveau te houden. Dat zal de komende jaren met de vergrijzing waarschijnlijk ook niet verminderen.


(het kan even duren voor het filmpje laadt, excuses voor het ongemak, duurt het te lang dan kun je het best even refreshen).

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.