De beveiliging voor aap zetten?

Het is weer vrijdag en voor we aan het weekend gaan beginnen kijken we hoe de Commonwealth Games in India beveiligd zijn. Wie weet kunnen we er nog wat van leren voor als de Olympische Spelen onze kant op komen in de toekomst.

Houdt onze politie het bij politiehonden en politiepaarden, in India pakken ze dat veel professioneler aan.

De organisatoren van de ‘Commonwealth Games’ hebben wat wenkbrauwen doen fronsen door voor de bewaking van het atletendorp in New Delhi apen in te huren. Teams worden belaagd door brutale, wilde rhesus-apen die gebouwen binnendringen en alles stelen wat los en vast zit. Nu hebben de organisatoren een team van 40 grote grijze langoer-apen ingehuurd om hun kleinere neefjes bij de gebouwen vandaan te houden. Een offical legt uit: “Ze zullen de kleinere apen wegjagen omdat die mateloos irritant en vernietigend zijn, écht ongedierte.” (bron)

Beveiliging zien we vaak als een serieus vakgebied en we zijn er inmiddels wel achter dat security in-depth of simpel gezegd met meer lagen aangepakt moet worden. De ene beveiligingsmaatregel moet de andere versterken. Als je dus dacht dat in India de apen de enige oplossing waren dan heb je het mis.

Tegelijkertijd is er ook een team van 50 slangen-bezweerders in dienst genomen nadat één van de atleten een levende cobra in z’n kamer had aangetroffen.

Beveiliging is topsport, zeker voor de Security Manager die verantwoordelijk is voor de Commonwealth Games. Denk je alles goed voorbereid te hebben blijkt dat er nog een stelletje boze boeren in aantocht zijn om jouw spelen te dwarsbomen.

Organisatoren onthulden verder dat ze ook een noodteam van cowboys achter de hand houden in afwachting van het doorgaan van een aangekondigde demonstratie door boeren die dreigden om honderden koeien en buffels de stad in te jagen.

Respect voor deze Security Manager, hopen dat alles in goede banen loopt en dat hij er geen (geestelijke) blessure aan over houdt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.