Een nietszeggend berichtje…over de derde wereld oorlog?

Het is goed om af en toe het internet af te struinen naar berichten, je weet nooit wat je tegenkomt, toch? En het ene bericht krijgt nu eenmaal meer aandacht dan het andere maar onderstaand bericht ging wel erg snel aan ons voorbij terwijl het wel de derde wereldoorlog in kan luiden.

Amerika, China en Rusland zijn in een cyberoorlog verwikkeld, maar houden dit bewust geheim voor het publiek, aldus beveiligingsexpert Richard Bejtlich. Hij baseert zich op het publieke geheim dat Amerikaanse gevechtsvliegtuigen tijdens de Koreaanse Oorlog met Russisch gevechtsvliegtuigen vochten. Onlangs bevestigde een Russische piloot dat er inderdaad gevochten werd. Ook de Russische piloten mochten hier destijds niet over spreken…Als het conflict bekend zou worden, zou mogelijk de Derde Wereldoorlog kunnen volgen (bron).

Een verontrustend bericht als je het mij vraagt en als ik zelf mijn ogen niet had open gehouden dan was dit waarschijnlijk stilletjes aan me voorbij gegaan. Persoonlijk vind ik dan ook dat er erg luchtig over wordt gedaan, maar goed dat zal aan mij liggen.

Sinds de aanslagen van 9/11 vrezen we met grote vrezen de terroristen en mogelijke aanslagen over de hele wereld. Nu hebben we er een nieuwe angst bij namelijk een mogelijk derde wereldoorlog tussen de grote naties van deze wereld. Daarbij zullen vele malen meer slachtoffers vallen dan door de vele aanslagen die er nu al zijn.

Tijd om de beveiliging van onze vitale infrastructuur (wat dat dan ook moge zijn, want daar kun je ook hele discussies over voeren) op te schroeven. In één klap kunnen we de economische crisis achter ons laten want de Russen komen er aan. Tijd om de schuilkelders weer onder het stof vandaan te halen zodat we er snel in kunnen als dat nodig is.

Oh ja, een tip voor ons nieuwe kabinet: wij hebben zelf al genoeg aan ons hoofd, laten we ons er vooral niet in mengen…die Zwitsers zijn zo gek nog niet….en met onze bezuinigingen op Defensie gaan we geen significante rol kunnen spelen.

Ben benieuwd, we houden het in de gaten.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.