De link tussen continuiteit en geloof…

Het beeld dat Jezus aan een kruis stierf, is waarschijnlijk verkeerd geïnterpreteerd uit bijbelteksten. Dat beweert een Zweedse wetenschapper…Volgens theoloog Gunnar Samuelsson van de Universiteit van Göteborg is Jezus niet gekruisigd, maar waarschijnlijk opgehangen aan een paal…“Mijn suggestie is niet dat Christenen moeten twijfelen aan de tekst van de bijbel. Maar we moeten de bijbel wel lezen zoals hij is. We moeten de regels lezen zoals ze staan geschreven en niet tussen de regels door lezen”, aldus Samuelsson. (bron).

Beste meneer Samuelsson…misschien is het in het vervolg handiger om eerst even na te denken voordat je een dergelijk bericht de wereld in slingert. Je roept hele volksstammen op om te twijfelen aan hetgeen er in de bijbel staat (en waar ze dus in geloven), maar vervolgens moeten ze alle andere regels wel lezen zoals ze staan beschreven. Misschien kunt u het me uitleggen, maar ik snap hem niet, het lijkt er een beetje op alsof de slager je waarschuwt voor de slechte kwaliteit van zijn vlees, maar je kunt het wel eten hoor want je gaat er niet dood van…geeft veel vertrouwen in die slager, toch? Ik ging in dit geval mijn vlees toch maar ergens anders halen.

Voor diegene die zich afvragen waarom er in hemelsnaam in dit blog wordt ingegaan op een dergelijk bericht. Ehm, nou, dit blog gaat over continuïteit. En ik geef direct toe dat bij een aantal geplaatste berichten de link misschien wat ver te zoeken is (de pagina’s moeten immers gevuld worden), maar in dit geval niet. Als er iets is wat continuïteit heeft dan is het wel geloof (welk geloof doet er niet toe trouwens, ik ben geheel onpartijdig). Dat bestaat al jaren, gaat over van generatie op generatie en er zijn vele oorlogen over gevoerd. En meneer Samuelsson legt nu even een bommetje onder die continuïteit. Gelukkig is het onderzoek van de beste man (in ieder geval voor mijn gevoel) vrij stilletjes gebleven en is er geen derde wereldoorlog door ontstaan. Maar het geeft wel aan dat één persoon (het liefst noemen we dan wetenschap en wat moeilijke termen want dat maakt het geloofwaardiger) de continuïteit van een instantie onder druk kan zetten. Ver gezocht? Ehm, valt mee, denk nog eens terug aan meneer Lakerman…

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.