Deur zwakke schakel in beveiliging panden

Bij een inbraak in een woning aan de Vliesbes in Doetinchem is woensdagnacht een televisie weggenomen. Ook werd ingebroken in een bedrijf aan de Stikkenweg in Zelhem. Of daar iets is weggenomen is nog niet bekend. In beide gevallen is men binnengekomen door een deur open te breken. De politie onderzoekt de inbraken (bron).

Is mei niet een beetje vroeg voor de komkommertijd? Natuurlijk vind ik het belangrijk dat de media aandacht besteed aan beveiliging, want dat draagt (hopelijk) bij aan het bewustzijn. Maar als je niets beters te melden hebt dan dat de deur de zwakke schakel is, meld dan gewoon niks.

Natuurlijk is een deur een zwakke schakel, net zoals ramen en alle andere openingen in de buitenmuur. Dat was geen nieuws, dat is geen nieuws en dat zal nooit nieuws worden tenzij een krant natuurlijk vindt dat het wel nieuws is.

Het valt me steeds vaker op dat er allerlei informatie in het nieuws gegeven wordt die niet of nauwelijks terzake doet. Wordt de hart-van-nederland-cultuur ook door andere media overgenomen of is dat eigenlijk al jaren zo en begin ik me er steeds meer over te verbazen? Wat is er mis met het gewoon simpel weergeven van de feiten? Zonder meningen van Jan en Alleman die we op straat aanspreken en voor de camera laten verschijnen? Graag baseer ik mijn mening zelf, op de feiten die terzake doen en niet op wat de overbuurman ergens van vindt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.