Engeland vernietigt vingerafdrukdatabase

De Britse regering vernietigt binnen twee maanden de centrale vingerafdrukkendatabase, die is gekoppeld aan de identiteitskaart. Die wordt ongeldig. ”We willen onze burgers hun vrijheid teruggeven.” De minister van Binnenlandse Zaken Damian Green noemt de zo geheten Identity Card Scheme ”het slechtste wat de overheid heeft kunnen doen. Het is opdringerig, intimiderend, niet effectief en duur.” (bron)

Zo, dat zijn nog eens uitspraken van de Engelsen. Ben heel benieuwd welke landen gaan volgen, ik schat in niet zoveel. Daarnaast ben ik heel benieuwd naar de echte reden hierachter. Ik denk dat de Engelsen inmiddels een andere methode hebben gevonden om de burgers aan de identiteitskaart te kunnen koppelen. Misschien iets met DNA dat vele malen betrouwbaarder is dan een vingerafdruk?

Ik kan me gewoon niet voorstellen dat een overheid die een dergelijk systeem heeft opgezet dat afbreekt zonder dat er een vervanger voor in de plaats is gekomen. Maar ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten.

We houden het in de gate, misschien komt binnenkort de aap uit de mouw.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.