Zeilmeisje bijna blut

Vandaag maar weer eens een berichtje dat ogenschijnlijk niet zoveel met security, risk of continuity te maken heeft. Althans dat zou je kunnen denken, maar toch kunnen we hier ook weer de parallel trekken.

Zeilmeisje Laura Dekker heeft te maken met geldtekort. Haar reis rond de wereld verloopt voorspoedig, maar het team dat Laura (15) ondersteunt, heeft niet genoeg middelen om haar onderweg te bezoeken of om grote reparaties uit te voeren aan de boot (bron).

Waarom hier dan een parallel te trekken is? Nou, let op:

  • security: het meisje gaat grote gevaren lopen als er op zee iets gebeurd, het is te hopen dat de piraten haar niet weten te vinden en dat er geen gat in de boot komt.
  • risk: dat ze een enorm risico loopt moge duidelijk zijn. Dat risico wordt alleen maar groter als er geen geld is om de boot te onderhouden.
  • continuity: het lijkt me dat als je zo’n reis bedenkt dat je dan vooraf zorgt dat er voldoende budget is om de reis ook af te kunnen maken.

Er zijn er zoveel die zich met deze reis bemoeid hebben en alles was in kannen en kruiken. Niet dus. Onverantwoord gedrag van de ouders, de rechters en de Raad van de Kinderbescherming.

Ook dit is security, risk and continuity management en blijkbaar is er in 2011 nog een hoop te doen.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.