Griekenland zet eilanden in de etalage

Griekenland zet een aantal van zijn 6000 eilanden in de etalage om zijn enorme staatschulden deels af te betalen. Het land mikt vooral op Chinese en Russische investeerders (bron).

Waar is die “goeie ouwe tijd” dat er nog gewoon gevochten werd voor een stuk grond? Met schild en zwaard de ander te lijf gaan om de grond te veroveren is er niet meer bij tegenwoordig. Nee tegenwoordig zet je je eilanden gewoon te koop op marktplaats, “TV-TAS” mag haar bijdrage ook wel gaan leveren aan de economie van Nederland want voor je het weet verkopen we jullie aan de Duitsers, de Noren of de Zweden. En als die ze niet willen hebben dan is Abramovich daar vast ook wel in geïnteresseerd.

Sterker nog, misschien is dat niet eens zo’n gek idee. Gewoon verkopen die eilanden en van dat geld een paar mooie zonnige eilandjes in de Griekse wateren kopen. Misschien zijn de Grieken zelfs wel tot een leuke ruil in staat. De Grieken onze onbewoonde eilanden, wij die van de Grieken.

En voor diegene die het niet wisten, de volgende eilanden hebben wij dan in de aanbieding:
* Noorderhaaks of Razende Bol
* Richel
* Griend
* Rif
* Engelsmanplaat
* Simonszand
* Rottumerplaat
* Rottumeroog
* Zuiderduintjes

Een aantal eilanden is terug te vinden op de website Privateislandsonline.com(toen ik keek deed hij het niet, maar misschien heb jij meer geluk). De prijzen voor de aanschaf van stukje Griekenland lopen hier uiteen van 1,5 miljoen euro voor het piepkleine eilandje St. Athanasios tot 15 miljoen euro, voor het eiland St. Thomas.

De geschiedenis herhaalt zich maar nu zijn wij niet de wereldveroveraars meer maar is het de beurt aan de Russen en de Chinezen om koloniën te stichten. Grote kans dat ik binnenkort maar eens naar China op vakantie ga, met een uurtje of 3 vliegen ben je er straks.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.