Belastingdienst waarschuwt voor nepbrieven

De Belastingdienst waarschuwt goededoelenorganisaties voor oplichting door een bedrijf dat brieven verstuurt die lijken op die van de Belastingdienst…De afzender is het bedrijf ANBINET. In de brieven wordt de goede doelen gevraagd om 28,50 euro te betalen voor het gebruik van de naam of het logo ‘ANBI’ (bron).

Je moet het ze nageven, ze durven wel die jongen(s) van ANBI of betreft het hier nu ANBINET?. Kijk je op de site van ANBI dan verwijzen ze vriendelijk naar de site van de belastingdienst. Kijken we echter naar de site van ANBINET dan ziet die er wel erg onprofessioneel uit. Maar ook daar wordt verwezen naar de site van de belastingdienst. Is de beste verdediging in dit geval de aanval? Ehm, ik zou toch een andere partij kiezen om aan te vallen.

Kennen we niet allemaal de verhalen over spookfacturen? Duidelijk dat als je niets levert je ook geen factuur hoeft te sturen, maar hoeveel mazen in de wet zijn er? Er zijn zoveel online telefoonboeken te vinden en als je daarin wordt opgenomen moet je, in enkele gevallen, heel snel zorgen dat ze je naam verwijderen. Anders kon het je wel eens duur komen te staan. Geef maar toe, jij leest ook nooit de algemene voorwaarden en als je blind op “ok” klikt kon dat nog wel eens een nadere verrassing worden.

Dit blijft in ieder geval een raar verhaal. De site die er het meest professioneel uitziet heeft geen adresgegevens opgenomen terwijl de op het eerste gezicht hobbyisten site dat nu juist weer wel heeft.n beide gevallen heb ik er geen vertrouwen in. Ik ben benieuwd welke van de twee binnenkort door de FIOD van zijn of haar bedje wordt gelicht en wat we met de boete doen die hij of zij moet betalen? Aan het goede doel schenken natuurlijk.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.