Hacker ontdekt lek in 4 miljoen hotelkamers

Misschien zit je deze week wel heerlijk te genieten van je wel verdiende vakantie. En nu wil ik je niet de stuipen op het lijf jagen, maar misschien is het goed als je toch even onderstaand bericht leest.

Een werknemer van Mozilla zal vanavond een kwetsbaarheid in de elektronische sloten van zeker vier miljoen hotelkamers demonstreren. Het gaat om twee problemen die de 24-jarige Cody Brocious ontdekte en waardoor het mogelijk is om wereldwijd in hotels deuren te openen. Het gaat om de sloten van fabrikant Onity, die volgens het bedrijf op tussen de vier en vijf miljoen deuren wereldwijd geïnstalleerd zijn (bron).

Nu is natuurlijk de vraag wat veiliger is? Een deur met een slot dat makkelijk te flipperen is of een elektronisch slot dat wat moeilijker te kraken is? Zaak is wel dat je goed op je spullen moet letten als je je hotelkamer verlaat. Maar moest je dat niet altijd al? Konden de schoonmakers en de technici van het hotel toch al niet je kamer in?

Vreemd overigens hoe snel je je thuis kan voelen in een hotelkamer. Je laat je spullen slingeren en denkt er te weinig bij na. Maar voor de schoonmaker ligt er veel interessants in je kamer en toon jij nog maar eens aan dat hij of zij het gestolen heeft? Wie is er eigenlijk verantwoordelijk en denkt de directie van het hotel daar ook zo over?

Een gewaarschuwd mens telt voor twee dus als je je hotelkamer verlaat dan berg je je spullen netjes op in de hotelkluis (hoewel je je daar natuurlijk ook direct bij afvraagt hoe veilig die is, daar hebben ze ook de code van) of je neemt je spullen mee als je op stap gaat. Weeg even af wat je veiliger vindt en dan zal het allemaal best goed komen deze vakantie.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.