Hacktool voor slimme meters gelanceerd

Het is alweer een poosje stil rondom de slimme meters maar we hadden het hier tijden geleden al over en we konden erop wachten tot er een tool ontwikkeld was waarmee de slimme meters gehackt kunnen worden.

Een beveiligingsonderzoeker die slimme energienetwerken onderzoekt heeft een tool gelanceerd om de veiligheid van slimme meters te testen. De Termineter tool is ontwikkeld door Spencer McIntyre, lid van het SecureState’s Research & Innovation Team (bron).

Het is nu nog wachten op het moment dat deze (of een andere) tool vrij op de markt beschikbaar komt. Lukt dat dan kunnen niet alleen de energiebedrijven de meters testen maar kunnen ook hackers de meters beïnvloeden. Maar omdat we nu nog fysieke toegang tot de meter nodig hebben, zullen het eerst de bewoners van de huizen zijn die gaan proberen om de meters te beïnvloeden. Dat deden we vroeger door de meter om te draaien of door magneten strategisch in de meterkast te plaatsen. Nu kunnen we het straks gewoon met onze laptop doen.

Dan zijn de Energieleveranciers weer aan bod en die zullen er weer tools tegenaan moeten gooien om fraude op te sporen. Zo wordt er weer flink met geld heen en weer geschoven en is de wedloop, die we binnen de anti-virus wereld al jaren kennen, ook gestart voor de energie meters.

Ik ben blij dat mijn energieleverancier nog gewoon een domme meter gebruikt. Ik hoef me er voorlopig niet druk om te maken. Heb jij al wel een slimme meter dan zou ik de komende jaren het verbruik maar eens goed in de gaten houden en vergelijken met de gegevens uit het verleden. Zo voorkom je misschien dat je maandelijkse lasten flink omhoog gaan.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.