Heeft Sinterklaas eigenlijk wel een toegangspas?

Zo vandaag is het weer een van de mooiste dagen van het jaar, want het is Sinterklaas. Grote kans dat je het thuis in het weekend al gevierd hebt, maar nu zijn we op kantoor aan de beurt.

Vele kantoorgebouwen zullen vandaag weer bezocht worden door de goedheilig man met zijn pieten. Goed oppassen dus want voor je het weet heb je een pepernoot tussen je ogen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wie is nu eigenlijk Sinterklaas en wie zijn zijn pieten?

Waarschijnlijk hebben we een paar medewerkers bereid gevonden om zich vandaag eens flink op te doffen en voor hulpsinterklaas en pieten te spelen. Maar ja, wie zijn het eigenlijk? Veel collega’s zullen zich dat afvragen omdat ze gewoon nieuwsgierig zijn, maar ook vanuit beveiligingsoptiek willen we toch wel erg graag weten wie het zijn, toch? Of hadden we daar nog niet bij stil gestaan?

Grote kans dat alle deuren voor de Sint en zijn pietermannen wagenwijd open staan. Niet alleen de voordeur staat open maar ook alle compartimenten die we gedurende het jaar zo goed beveiligen worden door de beste man aangedaan.

Hoewel ik groot fan ben van Sinterklaas, moeten we er natuurlijk wel voor waken dat we niet zomaar iedereen binnen laten. Geloof het of niet maar er zijn altijd mensen die misbruik maken van de situatie en die dus ook misbruik maken van de goede naam van de Sint. Voor je het weet heb je de grootste crimineel (of je directe concurrent) binnen gelaten.

Natuurlijk zal het allemaal best meevallen, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. Het is maar dat je het weet en aan de bel kunt trekken als die Sint toch wel een beetje vreemde interesses heeft.

Nu iedereen extra op zijn hoede is wil ik jullie natuurlijk veel plezier wensen en als je je een beetje gedragen hebt dit jaar zit er vast nog wel een chocoladeletter voor je in.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.