Chinese hotels doen aan sexpionage

Was je van plan om de komende zomer naar China op vakantie te gaan? Of moet je er heen voor een business trip? Ja? Dan zou ik zeker even doorlezen. Big brother is watching you…of moeten we schrijven: Big Blothel is watching you?

Bijna alle Chinese hotels hebben kamers met verborgen cameraatjes en microfoons, die de overheid gebruikt om doelwitten ‘op heterdaad’ te betrappen met een prostitué (bron).

Het land waar alle goedkope elektronica vandaan komt, zet deze middelen dus zelf ook naar harte lust in. Niet om hun land te beschermen maar met als doel om onwetende Westerlingen op heterdaad te betrappen. Invloedrijke mannen die de overheid nodig heeft in een rechtszaak of onderzoek worden op deze manier gedwongen om mee te werken. Hiervoor wordt regelmatig seks gebruik.

Het is niet duidelijk of er speciale suites zijn waar deze middelen worden ingezet of dat gewoon iedere kamer er mee is volgehangen. Genoeg Chinezen blijkbaar om al die videobeelden te monitoren.

Er zijn natuurlijk vele films gemaakt waarbij spionage wordt ingezet. Vroeger waren die middelen alleen weggelegd voor 007 maar inmiddels kan iedereen die een tientje over heeft al spullen kopen. Een camera hier, een microfoon daar en opnemen maar.

Sterker nog, vorige week hoorde ik dat het versturen van elektronica vanuit China naar de westerse wereld gesubsidieerd wordt. De verzending is daarom in veel gevallen gratis, om er maar voor te zorgen dat onze westerse euro’s en dollars in hun handen komen. En als ik er aan terug denk (ja, uiteraard heb ik er ook wel eens wat besteld) was de verzending inderdaad gratis. Sterker nog, bij de ontvangst van een verkeerde stekker was 1 mailtje genoeg om gratis een nieuwe te krijgen. Wat een service…

Je wilt je toch veilig voelen in je hotelkamer en natuurlijk zijn er verhalen bekend van hoteleigenaren die gebruik maakten van verborgen camera’s. Maar als overheden zich er al mee gaan bemoeien, wie kun je dan nog vertrouwen? Kunnen we er dan echt niets aan doen? Ja, natuurlijk wel. We zouden zelf middelen kunnen aanschaffen waarmee we de verborgen camera’s kunnen vinden. Dat zal ons tot op zekere hoogte best helpen. Maar ja, 99,9% van de mensen heeft die middelen niet en 99% van de mensen staat er niet eens bij stil dat we in de gaten worden gehouden.

De makkelijkste oplossing? Ehm, dat zal dan toch zijn om niet met een Chinese prostitué op een kamer te belanden. Dan kun je nog steeds gemonitord worden, maar dan hebben ze geen reden om je te chanteren.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.